Privatøkonomi der sejler?

Er du ligesom mange andre fanget i quicklåns fælden? Har du optaget så mange lån at du har set dig nødsaget til at stoppe betalingerne blot for at kunne få mad på bordet hver måned? Du er ikke alene i den båd. Tusindvis af danskere må hver måned se på mens deres lånebeløb blot vokser og vokser pga. de skyhøje renter.

Det er blevet alt for nemt at optage lån i Danmark, hvilket skyldes tilblivelsen af de mange forskellige steder hvor man kan optage lån til tårnhøje renter. Mange bliver fristet af at man lige kunne låne lidt penge til at købe den nye dims man har villet have længe. Det tager typisk ikke mere end 5 minutter at finde ud af om du kan få et lån, efter du har ansøgt firmaerne om et lån. Hos de mange internet baserede låneportaler kan du låne alt fra 500 til 100.000 kr. Det starter måske uskyldigt nok for mange der er endt i en ond spiral som de har svært ved at komme ud af igen. Man manglede måske en computer til sit nye studie og tænker at der ikke sker noget ved at man lige optager et lån. Det kan nemlig hurtigt snyde når man bare skal betale et mindre afdrag hver måned. Flere lån kommer til og pludselig står man måske og må udsætte betalingen på et af dem for at kunne betale de vigtige ting såsom husleje og mad. I mens stiger renterne blot og der kommer måske endda morarenter på de misligholdte lån. ÅOP stiger drastisk i den periode og pludselig kan heller ikke betale det andet lån. Det er den hurtige vej til RKI for rigtig mange mennesker nu om dage. Specielt unge som måske ikke er blevet undervist i privatøkonomi derhjemmefra – her kan de virkelig komme i klemme.

Det er vigtigt at man som forælder tager et ansvar for at få lært sine børn at styre deres økonomi. Der er mange fristelser derude og det kan hurtigt ende galt hvis man ikke er opmærksom på ens økonomiske situation. Der er heldigvis kommet mere fokus på det i folkeskolen. Et nyligt tiltag skal være med til at sikre at de unge mennesker har blot et minimum af forståelse for økonomi, således at de ikke ender i en ond cirkel som kan være rigtig svær at komme ud af. Hvis du absolut skal have et quicklån, så bør du som minimum undersøge vilkårene hos de forskellige udbydere. En god måde at gøre dette på er ved at bruge en sammenligningsside til at få overblik over udbyderne. Klik her for at se et eksempel på en sådan side.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *